Perzik-vanille tulband cake

Ik was aan de beurt om iets lekkers bij de koffie mee te nemen bij een cursus die ik volg. En dus bakte ik deze perzik-vanille tulband cake. Daar kun je lekker veel stukjes uit snijden, dus dan heb je altijd genoeg voor iedereen! 

Ik ben gek op mijn tulbandvorm. Het ziet er altijd zo mooi uit, zo'n supergrote ronde cake! Maar juist omdat een tulbandcake zo groot is bak ik 'm niet zo vaak... want wie moet al die cake opeten? Zelfs met zijn vijven thuis én een grote vriezer is dat nog wel een puntje. Dus als ik de kans krijg om voor een grote groep cake te bakken, dan bak ik een tulband cake!

Ik maakte trouwens ook nog een kruimelcake. En een kersen-appeltaart. Ik kan gewoon nooit kiezen ;-) Er bleven dus toch nog een paar plakken cake over. Tot groot plezier van de jongens thuis, want die wilden best een stukje cake mee naar school!

Ingrediënten voor 1 grote cake

  • 390 gram bloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 350 gram suiker
  • 4 middelgrote eieren, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille aroma 
  • 125 gram zure room
  • 470 gram perziken uit blik (1 groot blik à 825 gram), goed uitgelekt en in kleine stukjes gesneden 

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een grote tulbandvorm goed in met boter en bestuif hem met bloem. Tik daarna de overtollige bloem er uit. 
  2. Mix de boter en suiker door elkaar. Voeg de eieren toe en mix het 2-3 minuten, tot je een egale massa hebt. Doe dan de vanille aroma en zure room er bij en mix nog 1-2 minuten.
  3. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, baking soda en zout door elkaar. Voeg al mixend het bloemmengsel toe aan het botermengsel, tot je een glad beslag zonder stukjes hebt.
  4. Spatel de stukjes perzik door het beslag. 
  5. Schep het beslag in de tulbandvorm. Schuif de vorm in de oven en bak de cake in 80-85 minuten gaar. Hij is klaar als een tandenstoker er schoon uit komt.
  6. Laat de cake in de vorm minstens 30-45 minuten afkoelen en keer hem daarna voorzichtig om op een rekje. Weersta de verleiding om de cake te snel uit de vorm te  halen. Hij is dan nog zo zacht dat hij heel snel breekt & dan zit de helft van de cake nog in de vorm...
  7. Bestuif de cake met een beetje poedersuiker en snijd hem daarna in plakken. 

 

Tip: je kunt deze cake heel goed in de vriezer bewaren. Verpak de plakken cake apart in goed dichtgemaakte plastic zakjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.