Kidneybonen schotel met ham & roomkaas

Gepubliceerd op 11 juli 2016 om 17:00

Een beetje room er door, wat ham en lekker veel groenten & kruiden: deze gezonde kidneybonen schotel is super snel gemaakt & smaakt heerlijk!


Nou ja, dat vinden wij dan in elk geval. Wij houden namelijk wel van bonen, ovenschotels & simpel. Dus een gerecht waar dat allemaal in zit: yes, altijd goed! Deze bonenschotel kun je zonder dat je moet bakken & koken zo in de oven schuiven. Hoe makkelijk wil je het hebben?

Kidneybonenschotel43-2.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 125 gram rode kidneybonen
  • 75 gram linzen
  • 50 gram maïs fiësta (uit blik)
  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1/4 courgette, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 gram hamreepjes
  • 50 gram zuivelspread naturel light
  • snuf koriander
  • snuf komijn
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf chilipoeder
  • peper
  • zout
  • handje geraspte kaas
  • handje geraspte Parmezaanse kaas


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Laat de kidneybonen en linzen uitlekken (spoel ze zo nodig af onder de kraan). 
  3. Doe de groente en ham bij de bonen. Roer de zuivelspread er door heen. Breng op smaak met de kruiden. 
  4. Doe het bonen-groentemengsel in een ovenschaal en strooi de twee kaas soorten er over heen. 
  5. Bak de schotel in 30 minuten gaar.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.